En zo is het begonnen:

Met  de jaarwisseling van 2000 in zicht kwamen Hans Burghardt, Niek Schutte, Rob Mateman, Michel Gussinklo en Jasper Ruesink op het idee om de oude traditie carbid schieten, waar zij vroeger als kleine boefjes zo van onder de indruk waren, in een nieuw jasje te steken.

Ze waren het er al snel over eens dat carbid schieten met melkbussen alleen niet meer van deze tijd is! Het idee om een ‘’Millennium Bomber’’ te ontwikkelen was ontstaan.

Hans Burghardt en Gerwin Schuurman toverden een oude gastank om tot een computer gestuurd superkanon, waar zelfs oude oorlogshelden jaloers op zullen zijn. Na een periode van veel denk- en knutselwerk werd de Millenium Bomber een feit.

Op oudjaarsdag in een weiland aan de dorpsstraat in Halle werd de Millennium Bomber voor het eerst echt getest en werd er een feestje georganiseerd. Dit alles leverde direct al de nodige toeschouwers op, waarvan sommigen hun eigen knalbus meenamen om te knallen. Hierop hadden ze al wel een beetje gerekend en er was dan ook gezorgd voor een kleine partytent, waarin drank, oliebollen, snacks en natuurlijk carbid te krijgen waren.

Na de nodige positieve reacties van de bezoekers van die dag, waren de vrienden het er al snel over eens. Dit moeten we in de komende jaren voortzetten!

Onder het motto, Zoepen, Knappen en Angoan is het fenomeen KNALBAL ontstaan.

Een foto uit het knalbal archief, de jaarlijkse opbouw van de voormalige circus tent was begonnen.